Samen starten

Bij haptonomische zwangerschapsbegeleiding wordt het proces van zwanger en in verwachting zijn, bevallen en de eerste start met je kindje begeleid vanuit de principes van de haptonomie. Hierin staan (leren) voelen en (leren) verbinden centraal.

In de begeleiding gaat het over contact maken met jezelf, met elkaar en met je kindje, en hoe je tijdens je zwangerschap zo goed mogelijk voor jezelf en je kindje kunt zorgen en laten zorgen. Naast alle zorg voor jou en je kindje is er in de begeleiding ook nadrukkelijk aandacht voor wat je partner kan doen in dit proces, en groeien jullie zo samen toe naar de bevalling.

Een traject omvat meestal zo'n 6 ŕ 7 sessies, waarvan de laatste na de bevalling samen met jullie kindje. Een uitgebreide folder is op aanvraag beschikbaar of te downloaden op de folderpagina.

Als roze wolken donderen

Deze zorglijn is bedoeld voor ouders die tijdens de de zwangerschap extra begeleiding nodig hebben, bijvoorbeeld moeders met psychische of psychiatrische problematiek, moeders met bevallingsangst door seksueel misbruik, of ouders die eerder een kindje hebben verloren en niet ontspannen van de zwangerschap kunnen genieten. Deze ouders vallen in onze huidige zorgstructuur vaak tussen wal en schip. Door mijn achtergrond als psychologe, in combinatie met opleidingen in de haptotherapie en traumatherapie, ben ik als geen ander in staat vanuit verschillende domeinen de problemen te bekijken en daar hulp te bieden waar dit noodzakelijk is, zonder de overige gebieden uit het oog te verliezen. Vraag naar de mogelijkheden.

Pre- en perinataal trauma -
zorg voor kind en ouder

Aan deze tekst wordt nog gewerkt...